Melyek a goji bogyó összetevői?

Polifenol

Az antioxidáns hatású polifenolok támogatják az agysejtek egymás közötti jobb kommunikációját. Védik az agysejteket sejteket a különböző káros anyagok, mint pl. a szabadgyökök, béta-amiloid fehérjék romboló/kátékony hatásaitól. Jó hatással vannak a szívre, vagy éppen a vérnyomásra.

B2-vitamin

Vízben oldódó vitamin, vagy más néven riboflavin. Szerepe van az aminosavak és zsírsavak lebontásában, a szervezet oxidatív funkcióiban, mint pl. a szövetek légzésében.

Zeaxantin

Az antioxidánsok közül a zeaxantin (a karotinoid vegyületek csoportjába tartozik) támogatja a retina védelmét. A zeaxantin tartalmú élemiszerekről úgy tartják, hogy csökkenthetik a makula degenerációját, védik a retinát.

Szelén

Gyümölcsökben nagyon ritka, a szervezetben viszont annál jelentősebb hatásokkal bíró nyomelem. A C-vitamin jobb felhasznosulását segíti elő, egyedi májvédő tulajdonságai vannak. A tradícionális ázsiai gyógyászatban a ’CHI’, vagyis az életenergia egyik helyettesítője.

B1-vitaimin

A B1-vitamin, vagy ’tiamin’ hiánya a szervezetben álmatlansághoz, alvászavarokhoz, hangulatingadozáshoz vezethet. Különösen az idegrendszer számára nélkülözhetetlen vitamin. A goji B1-vitamin tartalma azért is jelentős, hiszen a tiamin jellegzetesen főleg gabonafélékben, egyes húsokban (sertés) fordul elő!

Vas

Nélkülözhetetlen ásványi anyag, szerepe van a vérképzésben, az enzimek működtetésében, vagy például az oxigén szállításában.
A gojinak jelentős a vastartalma, 15-ször nagyobb a spenóténál!

További vitaminok/ásványi anyagok/nyomelemek

21 értékes nyomeleme és ásványi anyaga alapvető étrendi-nyomelemnek minősül. Az étrendi nyomelemeknek számos pozitív funkciója ismert. Pl.: fontosak a bőr rugalmassága és gyógyulása szempontjából fontosak (cink), a csontok, a köröm és a haj egészségéhez alapvetően fontosak (kálcium).A goji gazdag C –és E-vitaminban. Előbbi nélkülözhetetlen az egészséges szervezet számára; Utóbbit pedig további antioxidáns hatások jellemzik. Egy kisebb maréknyi bogyó 180%-át fedezi az A-vitamin napi szükségletének

Aminosavak

A goji tartalmaz 18 aminosavat, köztük mind a 8, az élet működéséhez esszenciális aminosavat.

Komplex vegyületeket

A farkasbogyóban kimutatható a betain, vagy szolavetivon jelenléte is. Mindezek együttesen javítanak a memória működésén, segítik az izmok munkáját. A gyulladáscsökkentő béta-szitoszterol vegyület segít a koleszterin szintjének a szabályozásában.

Fehérjék

A goji fehérjéi (rostjaival egyetemben) jó minőségűek. 13%-kal nagyobb mennyiséget tartalmaz a szervezet alapvető építőköveiből, mint a búza!

Zsírsavak

Esszenciális zsírsavjai, (különösen bőséges linolsavban) támogatják az agy és az idegrendszer zökkenőmentes működését. Jótékonyan hatnak a szervezet hormonháztartására is.

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.721 Ft
Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 28.571 Ft
Goji Bogyó ital rendelés

Gyakori kérdések a Goji Bogyóról:

Mit kell tudnom a goji bogyóról? Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

Összes Goji kérdés és válaszhoz tovább »