Az öregedéslassító goji berry

Az agyalapi mirigy által termelt emberi növekedési hormon (HGH) lassít az öregedés folyamatain, segíti a gyermekek fejlődését, valamint a szövetek és szervek egészségét. Ahogy öregszünk, a HGH termelődése úgy csökken a szervezetben.

A modern az orvostudományban is elismerik, azokat az élelmiszereket, amelyek különböző módon, természetesen képesek serkenteni a HGH termelését.

Kutatások irányultak már a szintetikus HGH adagolására. Leírták, hogy a hormon „befecskendezése” az energia, a csontsűrűség valamint az izomtömeg növelésében is segíthet.

Az ázsiai farkasbogyó, az élénkpiros goji az egyetlen, természetben is előforduló élelmiszer, amelyről egyértelműen kijelenthető, hogy serkenti az agyalapi mirigy működését, serkenti a HGH termelődését.
A goji ezen különlegességét poliszacharidjainak, azon belül is főleg az ún. „mester molekuláknak” köszönheti.

A hagyományos ázsiai goji bogyó termőterületeken mind a mai napig megfigyelhető, hogy az ott élők sokkal egészségesebbek, és átlagosan jóval tovább élnek, mint a világ bármely más pontján. Mindezt a farkasbogyó rendszeres fogyasztása is eredményezi... A goji alapvető tápanyagokkal látja el az emberi szervezetet.

Fogyasztásával fontos vitaminok, fehérjék, nyomelemek, ásványi anyagok, vagy éppen zsírsavak pótlásáról gondoskodhatunk:

  • A 21 esszenciális étrendi-nyomelem felét a goji önmagában tartalmazza. Az étrendi nyomelemeknek számos pozitív funkciója ismert: segítenek a vérképzésben (vas), a bőr rugalmassága és gyógyulása szempontjából fontosak (cink), fokozzák a C-vitamin hatásait (szelén), a csontok, a köröm valamint a haj egészségéhez alapvetően fontosak (kálcium).

  • A goji gazdag C-vitaminban, amely nélkülözhetetelen az egészséges szervezet számára, és a bőr egészségének a megőrzésében is szerepet játszik. Ösztönzi ugyanis a kollagén termelését, támogatja a sebgyógyulás folyamatát. Mint a természetben az egyik leggyakrabban előforduló antioxidáns, védi a bőr sejtjeit, szöveteit a szabadgyökök sejtromboló hatásaitól.

  • Az aminosavak olyan peptidek, amelyek segítenek kitölteni a bőr sima és finom vonalait, javítják annak összetételét, hidratáltságát.

  • A flavonoid hatású karotinoidok (mint pl. béta-karotin, zeaxantin, lutein, xantofil) segítik fenntartani a szép és ragyogó bőrt, védelmet nyújtanak a napsugarak káros hatásaival szemben.

  • Szintúgy az antioxidáns hatásaikról nevezetes poliszacharidok bőr-regeneráló összetevőként, valamint gyulladáscsökkentőként ismertek. Segítenek megtartani a bőr rugalmasságát idősebb korban is.

  • Kimutatták, hogy a goji közel 20%-kal növeli az ’adenozin-trifoszfát’, vagy ismertebb nevén az ATP termelést. Az ATP az életfolyamatokhoz szükséges, energiaadó vegyület. Nélkülözhetetlen a sejtek optimális működéséhez, valamint a bőr önregeneráló képességéhez.

Az antioxidánsok és az öregedés

Antioxidáns tartalmú élelmiszerekről köztudott, hogy fogyasztásuk nagyban segíti a szervezet egészségét. Általánosan elfogadott megállapítás, hogy az antioxidánsok lassíthatnak az öregedés folyamatán azáltal, hogy képesek a szabadgyökök semlegesítésére – A szabadgyökök ugrásszerű megnövekedése összefüggésbe hozható az öregedéssel!

Egy tanulmány szerint idős emberek egy csoportjának 2/3-a, 3 héten át, naponta kapott goji bogyót. 3 hét elteltével, a gojit fogyasztók jobb közérzetről és javuló alvási szokásokról számoltak be. Étvágyuk csökkent, energia szintjük emelkedett.
Mondani sem kell, hogy a romló közérzet, az egyre gyakoribb alvászavarok, vagy éppen a mentális és fizikai energia csökkenése, mind az öregedésre utaló jelek.

A szabadgyökök egészségromboló hatásai idővel egyre nagyobb fenyegetést jelenthetnek, akár súlyos degeneratív megbetegedések kialakulását is eredményezhetik.

Az emberi szervezet, önálló védekezési mechanizmusának részeként képes a szabadgyökök elleni antioxidáns védelemre: a szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzim előállításával. A SOD-ot a szervezet saját maga állítja elő, azonban az enzim termelődése bár folyamatos, idővel fokozatosan lecsökken. Idős korra például olyannyira visszaesik, hogy az esetlegesen elszapordó szabadgyökök könnyedén képesek kifejteni kártékony és sejtromboló hatásaikat. Igazolták, hogy a goji fogyasztásával elérhető a SOD magasabb szintű termelődése.

Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.721 Ft
Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 28.571 Ft
Goji Bogyó ital rendelés

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA

Gyakori kérdések a Goji Bogyóról:

Mit kell tudnom a goji bogyóról? Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

Összes Goji kérdés és válaszhoz tovább »
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Mi van a goji bogyóban? - Összetevők:

Polifenolátlag: 1200 mg / 100g

B2 Vitaminátlag: 1200 mg / 100g

Zeaxantinátlag: 120 mg / 100g

Szelénátlag: 50 mcg / 100g

B1 Vitaminátlag: 0,2 mg / 100g

Vasátlag: 10 mg / 100g

Tovább a Goji összetevőihez