Kérdések és Válaszok a Gojiról

Mit kell tudnom a goji bogyó gyümölcséről?

A goji, vagy ahogyan sokan említik, a farkasbogyó Kelet-Ázsiában, leszűkítve Kína és a Himalája egyes területein őshonos lombhullató cserje. A bogyós gyümölcs élénkpiros színű, elipszis formájú. A kellemes, édes-savanykás ízű gojit már évezredek óta ismerik és fogyasztják. Az óriási múlttal rendelkező, hagyományos kínai orvoslásban a farkasbogyóra kulcsszerep hárult, hiszen nagyon hamar felismerték a gyümölcs tápláló, egészésgjavító, élénkítő, és a nemi vágyat fokozó hatásait.

Mit takar a ’szuperétel’ elnevezés?

Az angol ’superfood’ kifejezést olyan táplálékokra használjuk amelyek koncentrált formában tartalmaznak alapvető és kulcsfontosságú tápanyagokat, továbbá széles körű, átfogó és pozitív élettani hatásokat indukálnak az emberi szervezetben. Zsírsavjai között megtalálni mind a 8, az élet működéséhez esszenciális aminosavat. Komplex vegyületeket, fehérjéket, rostokat egyaránt tartalmaz. A gojit a világ egyik legegészségesebb élelmiszereként tartják számon. Nélkülözhetetlen vitaminokat (pl. C), alapvető ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Poliszacharidokban és antioxidánsokban gazdag. Jótékony hatásait az egész szervezetben érzékelni lehet: Immunerősítő tulajdonságú, segíti a szív -és érrendszer egészségét, fokozza a szervezet antioxidáns-védelmét, látásjavító tulajdonságú stb. Ismerje meg a goji bogyó gyógyhatsásai.

Mitől olyan különleges a goji?

A goji egyedülálló módon tartalmaz antioxidánsokat és poliszacharidokat, valamint jó minőségű fehérjéket, illetve több C-vitamint mint a narancs! Összetevői között megtalálható a természetben, azon belül a gyümölcsökben még ritkábban előforduló germánium és szelénium. Tartalmaz A-vitamint („látás vitaminja”), valamint bármily meglepő, de jóval több és jobb minőségű fehérjét, mint a gabonafélék.

Milyen hosszan ajánlott a goji berry fogyasztása?

A kínaiak egy része, a hagyományos goji-termőterületeken mind a mai napig rendszeresen fogyasztja a farkasbogyót... Bárki követheti az ázsiaiak példáját ezt! Hogyha kúraszerűen, bizonyos célzattal fogyasztana goji bogyót, akkor a következő kúrákat javasoljuk. A Felnőtteknek, gyerekeknek, időseknek szóló kúrákat ITT találja!

Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

A gojit évezredek óta rágcsálják nyersen, csemegeként. Manapság elterjedtté vált számos felhasználási és fogyasztási módja. Teaként, teához, szárított formában, gyümölcsvelő kivonatként egyaránt fogyasztható. A szárított/nyers bogyók joghurtok, sütemények, turmixok, müzlik elkészítéséhez is felhasználhatóak alapanyagként, vagy pedig díszítőelemként.

Gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet a goji?

Hiába természetes táplálék/étrendkiegészítő a goji párhuzamos fogyasztásával elővigyázatosnak kell lenni vérhigító gyógyszerek (mint pl. a Warfarin) alkalmazásakor. Cukorbetegség kezelésére, magasvérnyomás kordában tartására, vagy éppen a „májvédő” gyógyszek szedése során mindenképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét a goji fogyasztásáról.

Biztonságosan fogyasztható?

Igen, hiszen egy természetes táplálékról, étrendkiegészítőről van szó, amely 100%-ban megőrzi a nyers gyümölcs jellegzetességeit.
Mivel a goji növénytanilag a burgonyafélék(!) családjába sorolható, ezért aki allergiás lenne a burgonyafélék valamely tagjára (mondjuk a burgonyára, paradicsomra, padlizsánra), az fokozott óvatossággal járjon el a goji fogyasztásával! Ez esetben érdemes lehet kikérni a háziorvos, de kár egy allergológus véleményét is.

Bármilyen étrendbe beilleszthető?

A goji bogyót bármilyen élelmiszer fogyasztása előtt vagy után, ajánlott adagolni. Nem ismertek efféle negatív kölcsönhatásai. Bármilyen étrendbe, diétába, de még a cukorbetegek táplálkozásába is könnyedén beilleszthető.

Mit kell tudnom a goji napi adagolásáról?

Napi 10-30g szárított/nyers goji, vagy 10-30ml gyümölcsvelő fogyasztása javallott.
A kínai orvoslásban ennél sokkal drasztikusabb adagolást javasolnak: 150 ml/nap.

A goji segíthet a fogyókúra támogatásában is?

A kínai közmondás szerint már egy kis maroknyi goji biztosítja a napi energia -és tápanyagszükséglet java részét. Mindezt úgy, hogy a telítettség érzetét kelti, csökkenti az ételek utáni sóvárgást.
Fehérjéi, rostjai, és szénhidrátjai az ideális testsúly elérésében segíthetnek, a szükséges testmozgással és az egészséges táplálkozással kiegészülve.

Gyerekek számára is ajánlott?

Immunerősítésre, az általános egészség megőrzése céljából biztonságosan adható a gyerekeknek. 5-12 év alatt 5-10g/nap adagolása elegendő.

Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.721 Ft
Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 28.571 Ft
Goji Bogyó ital rendelés

Mi van a goji bogyóban? - Összetevők:

Polifenolátlag: 1200 mg / 100g

B2 Vitaminátlag: 1200 mg / 100g

Zeaxantinátlag: 120 mg / 100g

Szelénátlag: 50 mcg / 100g

B1 Vitaminátlag: 0,2 mg / 100g

Vasátlag: 10 mg / 100g

Tovább a Goji összetevőihez
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA

Javítson szemeinek állapotán Goji Bogyó gyümölcsvelővel. Ne hagyja, hogy a modern életmód tönkretegye látását.

Táplálja fel szemeit zeaxantinnal, luteinnel és a-vitmainnal!

Tovább a Goji szemvédő képességéhez »