Erőnlét növelés farkasbogyóval

A sportolók és atléták folyton keresik annak a módját, hogy miként tudják kihozni a maximumot saját teljesítményükből. A sikeres sportoló az elvégzett munkában hisz, és a ’Fair Play’ szellemében megtesz mindent annak érdekében, hogy a maximumra törekedhessen.
A modern kor sportolója a különböző ’high-tech’ technológiáktól kezdve, a legújabb edzésmódszerekig mindent bevet a jobb eredmény elérése érdekében.

Létezik azonban egy hagyományos, és mind a mai napig működő módja a fizikai teljesítőképesség növelésének. Különböző gyógynövények, tápláló gyümölcsök fogyasztásával is növelhető az erőnlét.
A Kínában őshonos goji bogyó mellett számtalan ún. adaptogént ismerünk, melyek élénkítik és fokozzák az emberi szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességét. Sportolóknak, sportoláshoz egyaránt ajánlott a fogyasztásuk.

A goji bogyó ismert hatásai között szerepel az erőnlét növelése. A bogyós gyümölcs jótékonyan hat a sportteljesítményre, extra energiát ad.

Mint Ázsia elsőszámú adaptogénje, a goji kihat a fizikai erőnlétre is. Növeli az állóképességet, a kitartást, az izomműködést.
Maximális oxigénfelvételt biztosít az izmoknak és javít a véráramláson.

A goji berry azáltal, hogy segíti a jobb alvást és a jobb közérzetet. Hozzájárul ahhoz, hogy kipihentebbek, kevésbbé fáradtabbak legyünk másnap. Legyünk akár élsportolók, vagy a mozgást csupán kedvtelésből, heti 1-2 alkalommal választó személyek, fáradtan, elgyengülten a telejsítőképességünk töredékét tudjuk csak felszínre hozni!

A goji segít mérsékelni a stresszt, azáltal, hogy a „sressz hormonajként” ismert kortizol szintjét képes visszaszorítani. Rejtett energia-tartalékokat mozgat meg, melyek csökkenthetik a felhalmozódott feszültségeket.
Mint antioxidáns, meggátolja az oxidatív stressz sportteljesítményre gyakorolt negatív hatásait.

Egy kimerítő, megterhelő edzés közben a szervezet glikogén és kreatin-foszfát készletei kimerülnek, a goji adaptogén-hatásaihoz tartozik, hogy segít lassítani ezt a folyamatot, így több idő fordítható a minőségi edzésmunkára.
Bármilyrn meglepően is hangzik, azáltal, hogy a ’Lycium barbarum’ serkenti az agyalapi mirigy HGH (emberi növekedési hormon) termelődést, hozzájárulhat az izomépüléshez, az izmok regenerálódásához is.

Adaptogének jelentősége a sportban

Az adaptogének általános jellemzője, hogy segítik a szervezet alkalmazkodási képességeit a változásokhoz, illetve a stresszel kapcsolatosan. – Egy sportoló életében igen csak sok a változás, ráadásul egy sportkarrier feszültségektől, stressztől sem éppen mentes...

Az adaptogén kifejezést szovjet orvos-kutatók alkották meg, akik a 60-70-es évek környékén olyan „természetes doppingszerek” előállításával kísérleteztek, melyek pozitívan járulnak hozzá a sportteljesítmény növeléséhez.

Dr. Sergey Portugalov, az orosz olimpiai csapat gyógyszertani és táplálkozási főtanácsadója, aki mellesleg a ’Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség’ (WADA) tagja is, a következőt nyilatkozta az adaptogének sportban betöltött szerepéről.
„ (...) Oroszországban több száz kutató dolgozik azon, hogy az edzésteljesítmény mellett miképpen lehet a táplálkozás során növelni élsportolóink fizikai teljesítőképességét... Az elmúlt 10 év orosz olimpiai sikerei véleményem szerint az adaptogéneknek is köszönhetőek ... és ami fontos, végig a ’Fair Play’ keretein belül sikerült maradnunk! (...) ”

Az adaptogének kapcsán kimutatták már, hogy támogatják a motorikus koordinációs képességeket, javíthatnak a reakció időn, a reflexeken is.

Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.721 Ft
Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 28.571 Ft
Goji Bogyó ital rendelés

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA

Gyakori kérdések a Goji Bogyóról:

Mit kell tudnom a goji bogyóról? Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

Összes Goji kérdés és válaszhoz tovább »
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Mi van a goji bogyóban? - Összetevők:

Polifenolátlag: 1200 mg / 100g

B2 Vitaminátlag: 1200 mg / 100g

Zeaxantinátlag: 120 mg / 100g

Szelénátlag: 50 mcg / 100g

B1 Vitaminátlag: 0,2 mg / 100g

Vasátlag: 10 mg / 100g

Tovább a Goji összetevőihez