Cukorbetegség esetén, hogyan segít a Goji?

A goji az egyik legalacsonyabb glikémiás indexxel rendelkező élelmiszer! Mindez azt jelenti, hogy cukorbetegek is élvezhetik jótékony hatásait, ugyanis minél alacsonyabb egy élelmiszer glikémiás indexe, annál kevésbé járul hozzá a vércukorszint megemelkedéséhez.

Egy 1994-es kínai tanulmányban úgy találták, hogy a goji 79 alany vércukorszintjére gyakorolt jótékony hatásokat!

Egy goji-kúra ugyan nem helyettesítheti a cukorbetegek számára kötelező inzulin adagolást, vagy a különböző gyógyszerek szedését. Azonban olyan világhírű tudományos szaklapokban, mint pl. a ’Life Sciences’ is, elismerték már, hogy a farkasbogyó kedvezően hat cukorbetegség esetén.
A goji a diabétesz szövődményeinek az enyhítésében is segíthet: ide tartoznak a különböző veseelégtelenségek, és esetleges látáskárosodással kapcsolatos szemproblémák.

A modern orvoslásban is elismerik, hogy a goji, a látást segítő tápanyagai (antioxidánsok, A-vitamin stb.) miatt hatásos lehet diabéteszes retinopátia terápiás kezelése során.

A diabéteszes retinopátia a cukorbetegség alatt a leggyakrabban kialakuló szembetegség. Felnőtt korban a látásvesztés egyik legfőbb oka. A tartósan magas vércukorszint a betegek érrendszerének elváltozásaihoz vezet (a vérerek repedeznek, elgyengülnek). Mindez a szem ideghártyájának (retina) aprócska ereire is vonatkozik: a retina sejtjeinek vérellátása egyre rosszabb mértékű lesz.

Basil Roufogalis, farmakológiai professzor vélekedése szerint a goji antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai védik a retinát.
„A diabéteszes retinopátia cukorbetegeknél a leggyakoribb vaksághoz vezető ok. Úgy vélem a goji védi a retina sejtjeit és szöveteit a glükóz nagy koncentrációja által okozandó sejtkárosodástól /elhalástól (...) Bízzunk a humán-klinikai kísérletek hasonlóan pozitív eredményeiben! (...)” – utalt 2012-ben, a Sydney-i Egyetem kutatócsoportjának vezetőjeként a goji diabéteszes retinopátiát enyhítendő hatásaira Roufogalis professzor.

A koleszterin szintjének a kiegyenlítése mellett a goji antioxidánsai révén képes a vércukorszint egyensúlyba hozatalára is.

Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.721 Ft
Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 28.571 Ft
Goji Bogyó ital rendelés

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA

Gyakori kérdések a Goji Bogyóról:

Mit kell tudnom a goji bogyóról? Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

Összes Goji kérdés és válaszhoz tovább »
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Mi van a goji bogyóban? - Összetevők:

Polifenolátlag: 1200 mg / 100g

B2 Vitaminátlag: 1200 mg / 100g

Zeaxantinátlag: 120 mg / 100g

Szelénátlag: 50 mcg / 100g

B1 Vitaminátlag: 0,2 mg / 100g

Vasátlag: 10 mg / 100g

Tovább a Goji összetevőihez