A Goji Bogyó előnyei - Bio Goji Berry gyümölcslé rendelés

Mi van a goji bogyóban? - Összetevők:

Polifenolátlag: 1200 mg / 100g

B2 Vitaminátlag: 1200 mg / 100g

Zeaxantinátlag: 120 mg / 100g

Szelénátlag: 50 mcg / 100g

B1 Vitaminátlag: 0,2 mg / 100g

Vasátlag: 10 mg / 100g

Tovább a Goji összetevőihez

Hogyan támogatja a goji bogyó az egészséget?

Egy legenda szerint a goji bogyót buddhista szerzetesek fedezték fel, mialatt a tibeti hegyekben barangoltak. Állítólag a szerzetesek szeme megakadt az élénkpiros színű, számukra addig ismeretlen bogyón. A történet folytatása szerint azok a szerzetesek, akik rátaláltak a gojira, meg is ízlelték, azok jóval hosszabb ideig éltek, mint a kolostorban maradt társaik...
A goji berry-t Ázsia szerte a „hosszú élet titkának nevezik, kimagasló tápanyagtartalmának (aminosavak, vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok, poliszacharidok stb.) köszönhetően. A tudomány megállapítása szerint a goji egyedi antioxidáns hatóerejével valóban öregedés-ellenes tulajdonságú.

Az első kínai gyógynövény enciklopédiában, Shen Nong ’Materia Medica’ gyűjteményében nagyszerű frissítő gyümölcsként írták le, amely segíti a fiatalság, a jólét valamint az egészség megőrzését.

A goji bogyó az energia növelésére, a látás javítására, vértiszítóként, avagy az agyműködés támogatására egyaránt fogyasztották. A vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag goji segít megőrzini a szervezet általános egészségét, erősíti az immunműködést is.

A kínai orvostuodmány szerint a goji egyértelműen kardioprotektív. Egyensúlyba hozza koleszterinszintet, a vérnyomást, támogatja a szív -és érrendszer működését.

Ismerkedjen meg a goji bogyóval

Latinul ’Lycium Barbarum’, másik, ismert nevén „kínai farkasbogyó”, Ázsiában, különösképpen Kína egyes területein őshonos. A goji-bokor közepes minőségű, jó vízelvezetésű talajt igényel. Kiterjedt gyökérzetének is köszönhető, hogy jól tűri a szárazságot, igényli a teljes napsütést.

A goji bogyó tompa és kerek levelei tojásalakúak. Virágai júniustól szeptemberig nőnek csoportokban, lilás-fehéres színűek.
Az élénpiros bogyók elipszis alakúak, belsejükben sok apró (10-60db) sárga magvacskával. A gyümölcsöt jellegzetesen július és október hónap között érlelik. A bogyók betakarítása nagy körültekintést igényel, mivel eléggé sérülékenyek, könnyedén összenyomódhatnak. A leszüretelt bogyók nyersen nagyon népszerűek, azonban szárítva és főzve is közkedveltek.
A goji édes-savanykás íze egyedien kellemes – olyan mintha az áfonya és a cseresznye keveréke lenne.

Őshonos területein, mint például a kínai Ninghszia tartományban évente több fesztivált, ünnepélyt is tartanak a bogyó előtt tisztelegve.

Az általunk gyártott és forgalmazott Mannavita goji bogyó gyümölcslé és Prémium minőségű szárított goji, Ninghszia tartómányban terem, eredeti őshazájából szerámazik.

Mint a „boldogság bogyóját” már évszázadok óta alkalmazzák és fogyasztják az ázsiai népszokások szerint. Felhasználása igen sokrétű – Nyersen, már ki tudja mióta rágcsálják Ázsiában!
Hagyományosan teát is főznek belőle: vesznek egy maréknyit a bogyókból, hozzáteszik 1 bögre forró vízhez, majd hagyják ázni kb. 5-10 percig. A ’gojis-tea’ igazi frissítő és energizáló ital, a teavíztől megduzzadt tápláló bogyók külön is fogyaszthatóak.

Turmixikhoz készítéshez is népszerű. Pl. nagyjából a 10 percig vízben áztatott, ettől megduzzadt bogyók turmixokba alapanyagául, díszítéshez használhatóak. Lényeges, hogy a goji nem fogja megváltoztatni a turmixok ízét, állagát!

Gyerekeknek ajánlott, hogy a nyers vagy szárított bogyókhoz feldarabolt gyömölcsöket, vagy akár csokoládét adnak, a tetejére pedig mogyoróvajat öntenek. Desszsertként állítólag nincs, aki ne szeresse!

A goji bogyó reggelihez, müzliként közkedvelt lehet, amint a melegen vagy hidegen elfogyasztott gabonapelyhekhez, müzlikhez gojit adunk.
Sütéshez, muffinok/pogácsok készítéséhez úgy kell felhasználni, mint azt a mazsolával tennénk.
A Mannavita goji gyümölcslé, 100%-ban természetes termék, megőrzi a gyümölcs minden jellegzetességét. Adalékanyagoktól, hozzáadott cukortól mentes ital.

Goji Bogyó KÚRÁK

Gyerekeknek Goji bogyótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Goji BogyóFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 20 ml / nap
3 - 5 kúra évente

Időseknek Goji bogyót50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 25 ml / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Goji Bogyó KÚRA

Javítson szemeinek állapotán Goji Bogyó gyümölcsvelővel. Ne hagyja, hogy a modern életmód tönkretegye látását.

Táplálja fel szemeit zeaxantinnal, luteinnel és a-vitmainnal!

Tovább a Goji szemvédő képességéhez »
Bio Goji bogyó gyümölcslé 500ml

Goji Bogyó gyümölcsvelő

Bio Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 500ml = 5.371 Ft
Bio Goji Bogyó Gyümölcsvelő, 3000ml = 5 + 1 ajándék = 25.971 Ft
Goji Bogyó ital rendelés
Ninghsziai bio Goji BogyóA mi Goji-nk magyar és német bio tanusítvánnyal is rendelkezik.

Gyakori kérdések a Goji Bogyóról:

Mit kell tudnom a goji bogyóról? Hogyan fogyasztható a farkasbogyó?

Összes Goji kérdés és válaszhoz tovább »
Bio goji berry

Fokozza a Agyserkentés memória + a koncentráció teljesítményét Goji bogyóval.

Javítson Látásjavítás szemeinek az állapotán, a látásán Goji bogyóval.

Agy + Szem hatékonyság fokozás gojival »

Szemtáplálás Goji Bogyó segítségével

A goji bogyót Kínában hagyományosan a látás javítására is fogyasztották. A modernkori kutatások igazolták, hogy a népi kínai gyógyítók ezúttal sem tévedtek!
A goji javít a látás minőségén. Sötétben, segít a sötét fényviszonyokhoz történő gyorsabb alkalmazkodásban.

Zeaxantin és Lutein a gojiban a szem egészségéért »
Vélemények a goji bogyóról

Goji bogyó Vélemények

Jobb egészség goji bogyóval

„Szúrópróba szerűen választottam a gojit, úgy kb 1 hónapja, mivel nagyon sok jót olvastam a pozitív hatásairól. A kezdetektől fogva nagyon megszerettem a terméket. Goji gyümölcsvelőt fogyasztok, amely jó a látásomnak, a feszültségek és a depresszió csökkentésére. Továbbá energiát ad, javít a közérzetemen, sokkal jobban is alszok már, mint korábban.
Bakos Lajos | Budapest

Még több vélemény a goji berryről

Erőnlét növelés farkasbogyóval

A sportolók és atléták folyton keresik annak a módját, hogy miként tudják kihozni a maximumot saját teljesítményükből. A sikeres sportoló az elvégzett munkában hisz, és a ’Fair Play’ szellemében megtesz mindent annak érdekében, hogy a maximumra törekedhessen.
A modern kor sportolója a különböző ’high-tech’ technológiáktól kezdve, a legújabb edzésmódszerekig mindent bevet a jobb eredmény elérése érdekében.

MUTASD TOVÁBB A CIKKET